Vertailupalvelut liisäntyvät hurjaa vauhtia

Vertailupalveluiden suosio ja tarve on ollut kasvussa jo kohta kymmenkunta vuotta. Jatkuva tuotteiden ja palveluiden lisääntyminen sekä saatavus on luonut uudenlaisia tarpeita ja kokonaisia toimialoja on muodostunut jotka ova keskittyneet vain tuote ja palveluvertailuihin ja niiden kilpailuttamiseen kuluttajan eduksi.

Erilaiset vertailupalvelut saavat palkkionsa suoraan yhteistyökumppaneilta kun he välittävät liidejä tai sopimuksia. Näin palvelu voidaan pitää kuluttajille täysin ilmaisena oikeutena tarkistaa aina markkinoilla vallitseva paras hinta.

Lainat eivät suinkaan ole ainoa palvelu jota aktiivisesti internetissä vertaillaan, sillä myös hyvin perinteisiä palveluita joita jokainen tarvitsee kuten sähkösopimuksia vertaillaan. Palvelun kilpailuta-sähkö.fi mukaan kuluttajilla on oikeasti tarve saada lisää tälläisiä palveluita.

Monet vähävaraiset tai pienituloiset saavat merkittävää etua kilpailuttamalla tuotteita ja palveluita, sillä jo muutaman kymmenen euron säästö kuukaude tuo satojen eurojen säästöjä vuodessa.

Vertaileminen tapahtuu aina verkossa

Kaikki vertailun sun muut kilpailutukset voi suorittaa aina suoraan verkossa vaikka kotisohvalta. Työhön tarvitaan vain aikaa muutama minuutti sekä toimiva internet yhteys.

Esimerkiksi Roiamin palvelut ovat käytössä kaikille. Palvelua voi helposti käyttää mobiililaitteella mistä tahansa päin maailmaa tai sitten vaikka kotisohvalta.

Silti erilaisten vertailupalveluiden kanssa oltava varovaisia. Ehdoista kannattaa aina tarkistaa, että palvelu on oikeasti puolueeton ja kilpailuttaa kaikki palvelut ja tuotteet jotka voivat olennaisesti vakuttaa kuluttajan päätökseen tilata tai ostaa palvelu.

Myös isot konsernit ovat huomanneet tämän

Isot yritykset ovat huomanneet vertailupalveluiden lisääntymisen asiakashankitakanavana ja liittynyt mukaan lähes kaikkien palvelua tarjoavien yhteistyökumppaneiksi. Näin isommat yritykset voivat haalia entistä suurempaa asiakaskuntaa eri kanavia pitkin.

Ilman kritiikkä vertailutkaan eivät kuitenkaan ole säilyneet, sillä varsin moni ei ymmärrä toimintalogiikkaa niiden takana ja pitää niitä jotenkin huijauksena ei epäluotettavina.

Kuitenkin lainavertailut sun muut on täysin turvallista suorittaa kotikoneelta tai mobiililaitteelta kunhan tausta asetelma on oikein. Käytä vain sellaisia palveluita joista olet kuullut tai jotka pystyt löytämään jo muutamassa minuutissa.

Jos joudut aktiivisesti etsimään palvelua tai se on esimerkiksi karkeasti käännetty Suomeksi voi kyseessä olla vain huono tietojenkalasteluyritys.